Vergoedingen

Hieronder staan verschillende mogelijkheden genoemd voor vergoedingen van een trainingstraject. Er zijn echter niet op voorhand garanties te geven dat je hierop aanspraak kunt maken. Je moet dus te allen tijde zelf informeren naar jouw specifieke mogelijkheden. En ook zelf een eventuele vergoeding regelen en incasseren.

Algemeen

  • Je kunt onder voorwaarden een traject van het belastbaar inkomen aftrekken als studiekosten. Een belangrijk criterium daarbij is dat een traject ertoe dient om je werkmatige kennis en vaardigheden op peil te houden of te verbeteren.
  • Wanneer je een uitkering ontvangt, kunnen mogelijk de kosten van een traject worden gedekt met een Individuele Reintegratie Overeenkomst van het UWV.
  • Wanneer je een Persoonsgebonden Budget hebt, kun je in een aantal gevallen de kosten van een traject vergoed krijgen.

Werknemers

  • In de CAO van je werkgever is mogelijk een budget voor training opgenomen. Organisaties staan sowieso vaak positief tegenover het ondersteunen van persoonlijke ontwikkeling, ook als het niet in de CAO is opgenomen. Informeer bij personeelszaken.
  • De Arbo-dienst van jouw organisatie ondersteunt mogelijk trainingen, bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie.

Ondernemers

  • Ondernemers kunnen onder voorwaarden de kosten zakelijk opvoeren en de btw aftrekken. Neem hiervoor zonodig contact op met je boekhouder of de belastingdienst.
  • Een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan de kosten vergoeden als je een traject gebruikt om weer arbeidsgeschikt te worden.

Hoe gaat het nou echt met je?

Wil je eens peilen hoe je er werkelijk voor staat?
Wat goed gaat en wat beter zou kunnen?
En dat in elk segment van je leven?

Download dan het GiC Assessment.
Deze website gebruikt cookies

Door op OK te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer over cookies in de privacyverklaring.