Als je levensweg op een rotonde begint te lijken…

Doe wat je altijd doet en je krijgt de resultaten die je altijd krijgt. Nou zijn we als mens geboren gewoontedieren, dus het is op zichzelf niet vreemd dat we gedragingen herhalen. Gedrag dat zich min of meer heeft bewezen als veilig, comfortabel of een zekere behoefte dekkend, wordt al snel een gewoonte.

Tegelijkertijd hebben we onvrede met van alles. Met onze gezondheid, relaties, werk, geld, vrije tijd, vul zelf maar in. Waarom gaan we desondanks door op de oude voet? Uit gewoonte. Uit bangigheid voor verandering. Maar ook omdat we niet expliciteren wat we dan wèl willen. En dus ook geen goed plan van aanpak kunnen maken.

En dan begint je levensweg al snel op een rotonde te lijken. De vraag is dan: Wanneer sla ik af? En hoe doe ik dat? Door te bepalen wat je wilt. Door wat je wilt goed te organiseren en te managen. En door je onterechte weerzin of angst terug te dringen. Vaardigheden die je je gewoon eigen kunt maken.

Hoe begin je hiermee? Met het bepalen van een heel klein doel. Ienie mini. En dat glashelder te formuleren. Schrijf een strategisch plan van aanpak. En een actielijst die echt uit babystapjes bestaat. Kijk waar onderweg iets mis zou kunnen gaan. En denk uit hoe je dat kunt voorkomen of bestrijden.

Train jezelf hierin en voor je het weet gaan er wezenlijk dingen in je leven veranderen.

Marc van Dam

Foto: paPisc – Fiat 501 SS Targa Florio | wikimedia.org/wiki/File:Fiat_501_SS_Targa_Florio.jpg

Like:

Delen:

Facebook
LinkedIn
Email

Hoe gaat het nou echt met je?

Wil je eens peilen hoe je er werkelijk voor staat?
Wat goed gaat en wat beter zou kunnen?
En dat in elk segment van je leven?

Download dan het GiC Assessment.
Deze website gebruikt cookies

Door op OK te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer over cookies in de privacyverklaring.