Als je levensweg op een rotonde begint te lijken, wordt het wellicht tijd om af te slaan

Doe wat je altijd doet en je krijgt de resultaten die je altijd krijgt. Nou zijn we als mens geboren gewoontedieren, dus het is op zichzelf niet vreemd dat we gedragingen herhalen. Gedrag dat zich min of meer heeft bewezen als veilig, comfortabel of een zekere behoefte dekkend, wordt al snel een gewoonte.

Tegelijkertijd hebben we onvrede met van alles. Met onze gezondheid, relaties, werk, geld, vrije tijd, vul zelf maar in. Waarom gaan we desondanks door op de oude voet? Uit gewoonte. Uit bangigheid voor verandering. Maar ook omdat we niet expliciteren wat we dan wèl willen. En dus ook geen goed plan van aanpak kunnen maken.

Hoe stop je met rondjes draaien? Door te bepalen wat je wilt. Door wat je wilt goed te organiseren en te managen. En door je onterechte weerzin of angst aan te pakken. Vaardigheden die je je eigen kunt maken.

Hoe begin je hiermee? Met het bepalen van een heel klein doel. Ienie mini. En dat glashelder te formuleren. Schrijf een strategisch plan van aanpak. En een actielijst die echt uit babystapjes bestaat. Kijk waar onderweg iets mis zou kunnen gaan. En denk uit hoe je dat kunt voorkomen of bestrijden.

Train jezelf hierin en voor je het weet gaan er wezenlijk dingen in je leven veranderen.

Like:

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Hoe gaat het nou echt met je?

Eens peilen hoe je ervoor staat? In alle segmenten van je leven?
Zien waar je zaken kunt optimaliseren?
Doe het GiC Assessment en je wordt beslist wijzer.

Deze website gebruikt cookies

Door op OK te klikken geef je aan hiermee akkoord te gaan. Meer over cookies in de privacyverklaring.